ESG/EIS állapotfelmérés

 

Mit üzen a testünk?


Megosztom

A testünk mindig elárulja, hogy épp mire van legjobban szükségünk, csak meg kell érteni a különböző jelzéseit. Tekinthetjük ezt kódolt üzenetnek is, ami aktuálisan például fejfájás, gyomorégés, allergia vagy akár valamilyen komolyabb formában jelentkezik. A szervezetünk így tudatja velünk, hogy min kellene változtatni. Ezek nem pusztán kellemetlen panaszok, mert valójában azt is elárulják, hogy miért most jelentkeznek, és mit kellene megértenünk önmagunk működéséből. Ahelyett, hogy mindenáron el akarnánk hallgattatni ezeket a jelzéseket. Mint ahogy a riasztó sem azért van, hogy ha megszólal, akkor befogjuk a fülünket és arrébb sétáljunk. Az ESG ezen testi jelzések értelmezésében segít.

 

Hogyan működik az ESG?

Az ESG (ElectroSomatoGraphia) újabb nevén EIS (ElectroIntersticiálisScan) egy elismert orvosi vizsgálómódszer, mely jól alkalmazható szűrővizsgálatra, állapotfelmérésre, rizikóbecslésre, valamint különböző terápiák nyomon követésére.  A gyors, 4-5 perces vizsgálat mindenféle kellemetlenség nélküli, a 89%-os érzékenység pedig igazolja méltó helyét az orvosi diagnosztikában.

A készülék működése a chronoamperometrián alapul. 1,28 V-os egyenáram halad át a szervezet sejt közötti ún. intersticiális tartományában, a gép ennek jellemzőit méri. Az áram vezetődése függ az intersticiális tér ionösszetételétől, így annak a mért értékből az eszköz az analízis során következtet az egyes sejtek közötti tér ionegyensúlyára, és ez alapján az egyes sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek működési állapotáról ad nekünk képet. Mindezt érthető 3 dimenziós, grafikonos-, valamint szöveges formátumban. Az eszköz 6 elektródán (2 talp, 2 tenyér, 2 oldali homlok) keresztül mér, összesen 22 mérést végez 3 körben, ez alatt készíti el a szervezet ionösszetételének és működésének képét.

  ESG/EIS
Gluténérzékenység   A lelet a mérést követően azonnal látható és értékelhető. Az egyenáram küszöbérték alatti, vagyis a páciens semmit nem érez belőle. Nem szükséges semmilyen előkészület a méréshez, így a nap bármely szakában elvégezhető, nem kell éhgyomorra  lenni. A mérés veszélytelen, teljesen fájdalommentes és biztonságos, rendkívül látványos és informatív. 
Egyedülálló abban a tekintetben, hogy indirekt értékelhetjük a szervezet működését gyakorlatilag sejt szinten. Nem a vér vagy vizelet paramétereit méri, hanem sokkal mélyebbre lát bele a szervezetünkbe. Ennél fogva azokat a változásokat is jelezni tudja, amik még esetleg tüneteket sem okoznak, nem is mutatkozna eltérés így egy adott vérvételi laborparaméterben sem, ugyanakkor ez az EIS készülékkel már látható lehet.    Depresszió

Savasság  

Az EIS/ESG megmutatja a(z):


? Szervezet működési állapotát
? Egyes szervrendszerek működését külön-külön
? Energetikai állapotot
? Hajlamot a kölönböző betegségekre
? Stressz esetleges hatását
? Testössszetételt: folyadék-izom-zsír arányt
? Ionegyensúlyt sejtszinten: Na, K, Fe, Ca, Mg
? Hormonokat (pajzsmirigy, mellékvese, nemi)
? Szöveti pH-t, savasságot-lúgosságot
? Vesefunkciót, cukor-, vérzsír-, koleszterin-szintet
? Szabadgyököket
? Idegi ingerületátvivő anyagok mennyiségét
? Alkalmazott terápia hatékonyságát
? Ilyen volt-ilyen lett összehasonlítást

Bejelentkezem ESG állapotfelmérésre: 06-70/455 06 71 >>>

Segítségével értékelhető a(z):

? Túlsúly
? Cukorbetegség, pajzsmirigy működési zavar
? Szív és érrendszer állapota, magasvérnyomás
? Szívizomműködés, szívritmus, stresszhatás
? Gerincprobléma, csontritkulás, csigolyablokk
? Csigolyák terheltségi állapota
? Folyadékhiány, folyadékvisszatartás-ödéma
? Allergia, elsősorban liszt- (glutén)
? Tejfehérje-érzékenység
? Emésztőrendszer működése: gyulladás, puffadás
? Bélflóra zavara
? Húgyúti rendszer működése: hólyag-, vesegyulladás
? Nemi szervek állapota: gyulladás, flóra zavara
? Agyi működés, agyi vérkeringés
? Depresszió, alvászavar, kimerültség
? Általános anyagcsere működés, savas-lúgos állapot

  Túlsúly

 

Nem javasolt:
                  ? Pacemaker        ? Fém implantátum        ? Végtaghiány esetén        ? Terhesség 28. hete után

 

Stressz  

Az EIS lelet önmagában nem diagnosztikus értékű, viszont hatékony kiegészítője a különböző orvosi vizsgálatoknak. A néhány perces mérés után a pácienssel együtt kiértékeljük a kapott eredményt. A tanácsadásnak fontos részét képezi a mérési eredmény mellett a páciens panasza, illetve amit a tapasztalt orvos lát mind a páciensen, mind magán a leleten. Ezek alapján adok én tanácsot, illetve állítjuk össze együtt a tervet a kívánt változás eléréséhez.

 

Mit nyerhet az ESG állapotfelmérésen?


? Átfogó, részletes képet kap szervezete működési állapotáról
? Az Ön számára is megvalósítható terápiás megoldásokat javaslok
? Módszereink egyaránt fókuszálnak a test és a lélek szükségleteire
? Lelki kérdéseire egyedi utat ismerhet meg: Gulliver, az oroszlán>>>

 

Bármilyen változást szeretnénk elérni, tudnunk kell, honnan indulunk, mert sokszor egy-egy terápia megterhelő lehet, és így nem biztos, hogy az a megfelelő választandó út. Az EIS-sel biztonságossá és ellenőrizhetővé tehető egy-egy választott kezelési út. Arról nem is beszélve, hogy milyen jó érzés objektíven is látni, hogy pozitív változás történik a szervezetben, és nemcsak érezhető, de ki is mutatható a javulás.

 

 

Érdekli, hogy mit érzékel abból, ami éppen a szervezetében történik?

Bejelentkezem ESG állapotfelmérésre: 06-70/455 06 71 >>>

 

 
A Magyar Háziorvosok Szakkollégiuma 2006. áprilisi ülésén hozott határozata alapján az ESG/EIS-t magyarországi bevezetésre és terjesztésre alkalmas vizsgálati módszernek találta. A műszer az EU-ban és az USA-ban is orvosi műszerként akkreditált.
Cikk az ESG-ről a Magyar Orvos című lapban >>>
A készülék a Softmed Technology által gyártott EIS Sensor Analyzer.
CE regisztráció: CE 0173 IIa osztályú orvosi készülék.
Az EN 60601-1-1 szabvány szerint engedélyezett, BF tipusú elektromos készülék.