Testi-lelki egészség blog

Gyógyszerek: Áldás vagy átok?

Orvosként fontosnak tartom helyretenni ezt a témát, mert az utóbbi időben a „gyógyszer" lassan egyfajta szitokszóvá válik a köztudatban.Mindenki tudna mondani pro és kontra élményt a gyógyszerekről és azok mellékhatásairól.Itt élünk a 21. században, amikor is rengeteg életmentő és életminőséget javítani képes szer áll a rendelkezésünkr...

Orvosként fontosnak tartom helyretenni ezt a témát, mert az utóbbi időben a „gyógyszer" lassan egyfajta szitokszóvá válik a köztudatban.

Mindenki tudna mondani pro és kontra élményt a gyógyszerekről és azok mellékhatásairól.

Itt élünk a 21. században, amikor is rengeteg életmentő és életminőséget javítani képes szer áll a rendelkezésünkre, tudósok sok évtizedes kutatómunkájának köszönhetően. Kár lenne ezeket a vívmányokat ellenségnek tekinteni, hiszen a megfelelő módon alkalmazott szer gyakorlatilag csodákat tehet.

Életet menthetnek, fertőzést, allergiás tüneteket szüntethetnek meg, fájdalmat csökkenthetnek, életet hosszabbíthatnak meg (pl. vérnyomás, cukor-, koleszterin gyógyszerek).

Gondoljunk csak bele, nagyszüleink idejében – amikor még nem volt elterjedt az antibiotikum – tüdőgyulladásban meghalni egyáltalán nem volt ritkaság.

De mondhatom a személyes kedvencemet is: egy altató vagy nyugtató képes pihentetni a túlterhelt, zaklatott, megnyugodni képtelen szervezetet, márpedig a tartós kialvatlanság egészen gyorsan, akár pl. hallucinációhoz is vezethet számos egyéb egészségkárosító hatása mellett (ahogy lehet látni pl. az Álmatlanság című filmben).

Természetesen itt is az egyensúlyra érdemes törekedni.

Nem megoldás az alvászavarra, feszültségre hosszútávon a gyógyszer, mint ahogy legtöbb esetben sem az. Az sem megoldás, hogy enyhe fejfájásnál rögtön pirula után nyúlunk, mikor némi folyadékbevitel, séta, nyaktorna vagy relaxáció esetleg tudná csillapítani a fájdalmat. Sőt az sem, ha különböző fogyasztópiruláktól várjuk a kilók csökkenését.

A NEM-et mondás művészete

Bejelentkezés konzultációra

Dr. Wallinger Zita - Test & Lélek Doktor: a testi-lelki egészség gyakorlata

Értesülj időben a friss tartalmakról,
a testi-lelki egészség újdonságairól

Kapcsolat

Dr. Wallinger Zita

  1122 Budapest,
Maros utca 38.
Földszint 4-es ajtó
(4-es kaputelefon).

  +36-70-2525-962

  info@wallingerzita.hu

  Oldaltérkép

A Facebookon...

Copyright © Wallinger Zita - All Rights Reserved!   |   Developed & Hosted by Selfmed.pro   |   Oldaltérkép   |   ÁSZF   |   Adatvédelem   |   Adminisztráció